Voimansiirto

Manuaalinen, Robotti vaiko Automaatti

 Manuaalivaihteisto

LF-sarjaan sisältyy useita vaihteisto- ja taka-akselin välityssuhdevaihtoehtoja. Valittavis-
sa on edistyksellinen, pehmeästi vaihtava H-mallin viisi-, kuusi- tai yhdeksänvaihteinen manuaalinen vaihteisto. Vaihteiden vaihtaminen lyhyellä suoralla vaihdevivulla on miel-
lyttävää raskaassakin liikenteessä.

Automaattivaihteisto

Kun ajomukavuutta ja tehokkuutta halutaan parantaa entisestään, kaikkiin LF-malleihin
on saatavana lisävarusteena kuusivaihteinen AS-Tronic-automatisoitu vaihteisto. Tämä vaihteisto valitsee sähköisesti sopivan vaihteen jokaiseen tilanteeseen, mikä vähentää polttoaineen kulutusta ja parantaa ajomukavuutta.

AS-Tronic-vaihteisto parantaa myös turvallisuutta, sillä sen ansiosta kuljettaja voi keskittyä täysin liiken-teeseen. Kuljettaja voi myös halutessaan vaihtaa vaihteita AS-Tronic-järjestelmän avulla manuaalisesti keinu-katkaisimilla ilman kytkintä. Erityisratkaisuihin, kuten paloautoihin ja roska-autoihin, on saatavana myös viisivaihteinen Allison-vaihteisto.
Laaja voimansiirtojen ja voimanottojen valikoima korostaa myös uuden LF:n muunneltavuutta.

Luotettavat ja taloudelliset taka-akselit

LF-sarja tarjoaa useisiin käyttötarkoituksiin sopivan valikoiman DAFin taka-akseleita. Nämä akselit tunnetaan kestävyydestään, erinomaisesta luotettavuudestaan ja erityisesti alhaisesta sisäisestä kitkastaan.
Ominaisuuksien ansiosta voimansiirron energiahävikki on entistä pienempi, jolloin myös polttoainetta kuluu vähemmän. Koska saatavana on laaja valikoima välityssuhdevaihtoehtoja, jokaiseen ratkaisuun voidaan valita juuri oikea voimansiirtojärjestelmä.

 

 
   
LF-Sarja »
Esittely
Tekniikka
Voimansiirto
Kuvagalleria
CF-sarja »
XF-sarja »
Euro 6-teknologia
 
CT Finland