UUTISET

DAF Trucks ylsi ennätyksiin vuoden 2009 vaikeissa olosuhteissa: Vetureiden ykkönen EuroopassaDAF onnistui kahmaisemaan ennätysmäisen markkinaosuuden vuonna 2009, vaikka vuosi oli vaikein koko maantiekuljetusalan ja kuorma-autoteollisuuden historiassa. DAF saavutti Euroopan unionin*) kuorma-automarkkinoilla 14,8 prosentin markkinaosuuden raskaiden ajoneuvojen luokassa (yli 15 tonnia). Ajoneuvojen lukumäärässä mitattuna DAF varmisti näin vakaan kolmannen sijan eurooppalaisten kuorma-autovalmistajien joukossa. Rekkavetureissa DAF pitää 19,8 prosentin markkinaosuudellaan ykkössijaa Euroopan unionin alueella.

Vielä kahdeksan vuotta sitten DAF oli raskaan kaluston luokassa määrällisesti pienin seitsemän eurooppalaisen kuorma-autovalmistajan joukossa. Nykyinen 14,8 prosentin markkinaosuus nosti DAF:n kolmannelle sijalle vuonna 2009 (2008: 14,2 %). DAF on tällä hetkellä markkinajohtaja Alankomaissa, Isossa-Britanniassa, Portugalissa, Puolassa ja Unkarissa. Saksassa – Euroopan suurimmilla kuorma-automarkkinoilla – DAF on vahvistanut asemiaan ennestään ja on nyt suurin maahantuotu merkki 10,6 prosentin markkinaosuudella.

 

 Viime vuonna 27 Euroopan unionin maassa (sekä Norjassa ja Sveitsissä) rekisteröitiin noin 168 000 kuorma-autoa yli 15 tonnin luokassa, mikä on miltei 50 % vähemmän kuin edellisvuonna, jolloin kuorma-autoja rekisteröitiin noin 330 000. Puoliperävaunusegmentti kärsi vaikeasta taloudellisesta tilanteesta eniten. Vuonna 2009 vetoajoneuvosektorin osuus oli 48 % kaikista rekisteröinneistä, kun se vuonna 2008 oli yli 56 %.

 

 Rekkavetureissa DAF on markkinajohtaja Alankomaissa, Isossa-Britanniassa, Belgiassa, Portugalissa, Puolassa ja Tšekin tasavallassa. Myös Ranskassa, Espanjassa, Italiassa, Saksassa ja Unkarissa DAF on yltänyt ennätysmäisiin markkinaosuuksiin vetoautosektorissa. Viime vuonna DAF nousi markkinajohtajaksi Euroopan unionissa lähes 20 prosentin markkinaosuudella Euroopan vetoautomarkkinoista (yli 15 tonnin luokassa).

 

Kasvua myös muissa segmenteissä


"Menestyksemme perustuu nykyaikaiseen ajoneuvovalikoimaan, ensiluokkaiseen palveluun ja erittäin ammattitaitoisiin jälleenmyyjiin", kertoo Ron Bonsen, joka vastaa DAF Trucks N.V:n markkinoinnista ja myynnistä ja on myös yhtiön johtokunnan jäsen. "Olemme jo hyvin lähellä 20 prosentin puolivuositavoitettamme, koska markkinaosuutemme raskaan kaluston segmentissä Euroopassa on melkein 15 %. Vahvistamme luonnollisesti edelleen asemaamme puoliperävaunujen vetoautosektorissa. Markkinaosuutemme kasvavat kuitenkin myös muissa kuorma-autosegmentissä, sillä laajasta kaksi-, kolmi- ja neliakselisesta valikoimastamme löytyy oikeanlainen ajoneuvo kaikenlaisiin kuljetuksiin."

 

DAF Trucks N.V. – maailman suurimpiin rekka-autovalmistajiin kuuluvan amerikkalaisen PACCAR Inc:n tytäryhtiö – on johtava keskiluokan ja raskaan sarjan kuorma-autojen valmistaja, jonka osuus Euroopan markkinoista on 15 % yli 15 tonnia painavien kuorma-autojen luokassa *). DAF valmistaa veto- ja kuorma-autoja, ja laajasta valikoimasta löytyy sopiva ajoneuvo kaikenlaisiin kuljetustarpeisiin. DAF tarjoaa tuotteilleen myös markkinoiden laajimman valikoiman erilaisia palveluja: Multi Support -korjaus- ja huoltosopimukset, PACCAR Financialin tarjoamat rahoituspalvelut sekä ensiluokkaiset osat ja tarvikkeet. DAF kehittää ja valmistaa myös erilaisia komponentteja, kuten akseleita ja moottoreita, sekä paikallisliikenteen että pitkän matkan linja-autojen valmistajille kaikkialla maailmassa. DAF Trucks N.V:llä on tehtaat Eindhovenissa (Alankomaat) ja Westerlossa (Belgia) sekä yli  1 000 jälleenmyyjää ja palvelupistettä Euroopassa.


Takaisin uutisiin
Lehdistötiedotteet
Kuvapankki
Nimitysuutisia
 
CT Finland