UUTISET

Saukko Group on pakastelogistiikan edelläkävijäSaukko Group on termologistiikkaan, huolintaan ja overseas-toimintoihin erikoistunut suomalainen kuljetus- ja varastointiyhtiöiden ryhmä, joka tuottaa laadukkaita logistiikkapalveluja erikoistuotteille kotimaassa ja ulkomailla 25 vuoden kokemuksella. Saukko Group koostuu kolmesta yrityksestä, Jääsaukko Oy:stä, Seinäjoen Saukko Oy:stä ja Oü Arisaukko Balticasta Ltd:stä.

Jääsaukko Oy on nopeasti kasvava elintarvikekuljetusalan yritys, joka tarjoaa kotimaassa termotuotteiden varastointi- ja kuljetuspalveluja. Yrityksellä on toimipisteitä kuudella paikkakunnalla: Helsingissä, Tuusulassa, Lempäälässä, Turussa, Seinäjoella ja Puumalassa. Jääsaukko Oy:n kansainväliset kuljetukset toimivat nimellä Arisaukko. Ne koostuuvat lähinnä trailereilla tapahtuvista termotuotteiden vienti- ja tuontikuljeutksista.

 

Seinäjoen Saukko Oy on Pohjanmaalla sijaitseva varastointi-, kuljetus- ja jakelupalveluita tarjoava varastohotelli. Yritys on vakiinnuttanut asemansa maakunnan ainoana alan palveluita tarjoavana yrityksenä. Tulliterminaalivaltuutuksen omaavana yritys voi tarjota myös kansainvälisiä kuljetuspalveluita. Helsingissä toimiva ulkomaanosasto hoitaa tätä kautta myös varastohotellin lento- ja merirahtia sekä huolintaa.

 

Oü Arisaukko Baltica Ltd toimii Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Saukko Group hoitaa kaikentyyppisten tuotteiden, mukaan luettuna lämpötilaherkät tuotteet, kuljetuksen ja varastoinnin. Oü Arisaukko Baltica Ltd tarjoaa apuaan myös kauttakulkukuljetuksissa Venäjälle. Saukko Group on luonut Helsingin ja Tallinnan välille kuljetusyhteyden tarjoten näin kansainväliselle rahtiliikenteelle reitin Viroon. Tällä hetkellä Suomenlahden satamat, kuten Tallinna ja Riga, ovat suorareitti Venäjälle. Suomesta kauttakulkureitti kulkee Kotkan sataman kautta. Sitä on kehitetty ja laajennettu voimakkaasti viime vuosina. Saukko Group hyödyntää toiminnassaan Oü Arisaukko Baltican Ltd:n erikoisosaamista ja Baltian satamien rahti- ja kuljetusjärjestelmiä.

 

Suomen modernein pakastelogistiikkakeskus Lempäälässä

Jääsaukko Oy:lle valmistui vuonna 2008 Lempäälään Suomen nykyaikaisin pakastelogistiikkakeskus, jossa aktiivisena kylmäaineena käytetään tehokasta ja ympäristöystävällistä ilmasta otettavaa hiilidioksidia. Tavallisesti pakkasvarastoissa käytetään ammoniakkia tai freoniyhdistelmiä, joista monet on jo kielletty otsonia kuluttavina.

- Uuden 6000 neliön ja 80 000 kuution pakastelaitoksen valmistuksen kriteereinä olivat ympäristöystävällisyys, kustannustehokkuus ja laadukkuus. Lempäälän uusi pakastelaitos toimii ainoana Suomessa täysin hiilidioksidilla ja sen digitaalinen ohjaustekniikka on edistyksellinen maailman tasolla. Hiilidioksidilla päästään -60 asteen kylmyyteen ja pakkastunnellissa pakastusvaikutus on -90 astetta. Korkea kylmyys tekee pakastamisen laadusta entistä parempaa. Pakkasvaraston säilöntälämpötila on -25 astetta. Vuorokaudessa Lempäälässä pakastetaan noin 400 000 kiloa tuoreita elintarvikkeita. Pakkasvaraston korkeus on 20 metriä ja vapaa korkeus 13 metriä. Varastossa voi olla 10 kuormalavaa päällekkäin, joten hyötysuhde per neliö on erittäin korkea, kertoo toimitusjohtaja Ari Saukko .

 

Jääsaukko Oy:llä on Lempäälän lisäksi pakastevarastot Seinäjoella, Turussa, Helsingissä, Puumalassa ja sisaryhtiö Arisaukko Baltican kautta myös Tallinnassa.

 

- Uuden Lempäälän pakastelogistiikkakeskuksen sijainti on hyvä ja se kiinnostaa pakastevarastointia tarvitsevia elintarvikeyrityksiä. Keskus toimii sekä paikallisena varastona että osana Jääsaukon valtakunnallista varastojärjestelmää. Lempäälän pakastekeskuksen suurin asiakas on Saarioinen, sanoo Saukko.

 

Kuljettajat halusivat uuden DAFin

Jääsaukko Oy:llä on omia kuorma-autoja parikymmentä sekä runsaasti irto termoperävaunukalustoa. Lisäksi ajossa on alihankkijoiden auto- ja perävaunukalustoa.

 

- Panostamme kaikessa toiminnassamme moderneihin ja edistyksellisiin ratkaisuihin oli sitten kyseessä pakastelaitos tai kuorma-auto. Tehokkuus ja ympäristöystävällisyys ovat meille ja asiakkaillemme tärkeitä asioita, niinpä uusimme kuljetuskalustoamme tasaisesti. Pidämme kuljetuskalustostamme erittäin hyvää huolta, se on käyntikorttimme asiakkaille ja luo tärkeää imagoa yrityksellemme. Niinpä automme on viimeistelty myös ulkonäkönsä puolesta ja jokainen auto on nimetty Pohjalaisten häjyjen mukaan kuten esim. Anssin-Jukka, Pikku-Jussi, Huhta Juha ja Kaappoo, luettelee Saukko.

 

Uusin hankinta on alkuvuodesta ajoon otettu "Isoo-Antti" DAF FAN XF 105.510 SSC 6x2 polttoainetaloudellisella 12,9 litran ja 510 hevosvoiman rivikuutosella (Euro5/SCR). Vaihteisto on ZF:n 12-portainen automatisoitu synkronoimaton, alustassa on levyjarrut ja ilmajouset joka akselilla, kolmas akseli on kääntyvä ja nouseva. Runkokorkeus on 90 cm matala. Tasokkaasti varustellussa, ilmastoinnilla ja automaattisella ATC lämmönsäädöllä varustetussa Super Space Cab tilaohjaamossa kuljettaja viihtyy työssään. Autossa on pitkän huoltovälin ohjelma, öljynvaihtoväli on jopa 120 000 km. Jääsaukko Oy keskittyy omaan liiketoimintaansa joten autossa on DAF korjaus- sekä huoltosopimus.

 

- Kyseessä on meidän ensimmäinen DAF ja siihen päädyttiin kun yhden automme uusiminen tuli ajankohtaiseksi ja kysyin kuljettajiltamme minkä auton he haluavat seuraavaksi ajoon. Kun kerran ammattimiehet halusivat kokeilla DAFia ja koska DAF muutenkin vaikutti järkevältä hankinnalta, niin teimme kaupat maahantuojan CT-Finland Oy:n kuorma-automyyjä Jouni Nurmen kanssa ja olemme olleet päätökseen hyvin tyytyväisiä, sanoo Saukko.

 

DAFin korirakenne on Ekerin valmistama ja perävaunu VAK:n, kylmälaitteet ovat ThermoKingin.

- Perävaunu on meillä ensimmäinen VAK:n valmistama. Ensimmäisen kaupan perusteella olemme saaneet tuotteesta ja VAK Oy:n toiminnasta todella positiivisen kuvan. Noutaessani vaunua VAK:ilta toimitusjohtaja Lassi Virtanen itse antoi tehdasesittelyllään luotettavan vaikutuksen yhtiöstä, toteaa Saukko.

 

Uusi yhdistelmä ajaa Seinäjoki-Helsinki väliä pakasteita päivittäin. Kilometrejä kertyy noin 800 km vuorokaudessa läpi vuoden.

- Siksi on tärkeää että kalusto on luotettavaa ja kustannustehokasta, sanoo Saukko.


Takaisin uutisiin
Lehdistötiedotteet
Kuvapankki
Nimitysuutisia
 
CT Finland